Allergia kezelése dōTERRA illóolajokkal

Allergiás tünetek megelőzése és annak enyhítése

Az allergia a környezetünkben lévő, általában ártalmatlan anyagokra adott nem megfelelő reakció (túlreagálás) eredménye.

 

Az allergiás megbetegedések a Föld népességének több, mint 30%-át érintik – és ez sajnos növekvő tendenciát mutat. Hogyan segíthetnek az illóolajok az allergiás tünetek enyhítésében?

Az immunrendszerünk a test természetes védelmi vonala, amely megvéd bennünket az “idegen betolakodóktól” – például a baktériumoktól és vírusoktól.

 

Az immunrendszerünk olyan kifinomult, hogy akár előre kémkedik ezek ellen a betolakodók ellen.

 

Abban a pillanatban, amikor egy ilyen, testünktől idegen betolakodót észlel, az immunrendszerünk aktiválódik és elkezd dolgozni ellene.

 

Ez a mechanizmus egészen addig jól működik, míg az immunrendszer túl nem reagálja a dolgot. Így keletkeznek az allergiás reakciók – amely különböző súlyossággal és fajtában jelentkezhet.

Légúti allergiák

Legtöbbször szezonálisan jelentkező tüneteket okoznak a légúti allergének. Ilyen allergia a tavaszi és nyári allergia, szénanátha, parlagfű allergia, ürömfélék-re adott allergiás reakció.

 

De a pollenek mellett a penész, a por és állatok szőre, illetve testnedvei (veríték, nyál) is okoznak légúti allergiás reakciókat.

Hogyan segíthetnek az illóolajok az allergiás tünetek enyhítésében?

Az illóolajok természetes segítséget nyújthatnak az allergiás tünetek gyors enyhítésében vagy megszüntetésében.

 

Az illóolajok segíthetnek a gyulladásokat csökkenteni, csillapítani a viszketést, megnyugtatni az irritált részeket. Ellazíthatják az allergiás tünetek miatt beszűkült légutakat, szabaddá téve azokat, illetve csökkenthetik a nyáktermelést, így az orrfolyást is.

Néhány illóolaj – így például a levendula – antihisztaminikus tulajdonságokkal rendelkezik.

 

A hisztamin egy, a szervezet által termelt anyag, amely részt vesz az allergiás reakcióban – az antihisztaminok ennek az anyagnak az aktivitását semlegesítik, így megakadályozzák az allergiás reakciókat. 

 

Vannak immunerősítő, köptető, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatással rendelkező illóolajok.

Lássuk, hogy melyik olajok segíthetnek:

Tömjén

 

A tömjén illóolaj gyulladáscsökkentő hatású – különösen a légutakat érintő allergiás reakciókban lehet segítségünkre, így asztmában szenvedők, szezonális allergiások tüneteinek enyhítésére használhatjuk.

 

Teafa

 

A teafa illóolaj használható fertőzések kezelésére, erős antiszeptikus hatású, így a gombák okozta allergiás reakciók (pl. penész) ellen lehet használni.

 

Levendula

 

A levendula rengeteg felhasználási módja közül az antiszeptikus és gyulladáscsökkentő, nyugtató hatásai lehetnek segítségünkre az allergiás tünetek kezelésében. Segíthet csökkenti a bőrirritációkat, nyugtatja az irritált, gyulladt területet, megakadályozza az orrban és garatban a nyálkahártya gyulladását és a sejtek megnagyobbodását, ezzel megakadályozva az orrfolyást, orrdugulást.

 

Borsmenta

 

A borsmenta hűsítő és fájdalomcsillapító hatással bír, csökkentheti a bőrpírt és a viszketést a bőrön.

Kövess minket közösségi oldalainkon is:

Legutóbbi bejegyzések

Mi a közös a hírlevelünkben és a doTERRA olajokban?

Hát a MEGLEPETÉS!

Hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

Áprilisi hónap INGYENES terméke

Áprilisi hónap INGYENES terméke

A hónap INGYENES terméke – dōTERRA Wild Orange (Vadnarancs) illóolaj 5 ml Csak ebben a hónapban INGYEN a Tiéd lehet egy 5

December hónap ajándék terméke

A hónap terméke egy általunk választott dōTERRA termék, amelyet a rendelésed mellé adunk AJÁNDÉKBA miután, a lenti feltételeknek megfelel a

Kosár0
A kosár üres!
Vásárlás folytatása
0