Ingyenes szállítás 25 000 Ft-tól                                        Telefonos rendelés: +36204213237 H-P 9:30-17:00

Természetes megoldások a gyomorégés ellen

A gyomorégés azt jelenti, hogy a gyomorsav a nyelőcsőbe kerül, és égeti az érzékeny szöveteket.

 

Bár az aromaterápia segítségével jobban érezhetjük magunkat, FONTOS, hogy foglalkozzunk a gyomorégést okozó, alapvető, életmóddal kapcsolatos problémákkal is.


Egyes ételek ronthatnak a helyzeten, de a túl kiadós, vagy a lefekvés előtti evés, valamint a túlzott alkoholfogyasztás is súlyosbítja a problémát. 

Táplálkozás

Az étkezés közvetlenül a lefekvés előtt a gyomorégés gyakori okai.

A túltöltött gyomor nagy nyomást gyakorol a membránra, és így a gyomorsav felfelé vándorol.

Hasznos illóolajok:

Kiváló receptek, amelyek elűzik a gondokat...: 

Színenergikus masszázsolaj gyomorégésre:

14 csepp grapefruitillóolaj
8 csepp levendula olaj
8 csepp citromillóolaj
8 csepp római kamilla-illóolaj
2 evőkanál frakcionált kókuszolaj
Egy kissebb, jól zárható edényben, vagy palackban elegyítsük a hozzávalókat. Rázzuk fel jól. Vigyünk fel ujjunk hegyére egy kisebb mennyiséget, és masszírozzuk be a hasunk felső részére gyengéden. 
 
Tipp: A masszázs után, próbáljunk bal oldalunkon fekve pihenni legalább 15 percig, fejünket és mellkasunk felső részét emeljük meg kissé a párnával. Ez segíthet emésztőrendszerünknek újra egyensúlyba kerülni. 

Gyömbérolaj

A gyömbér illóolaj megakadályozhatja a gyomor túlzott savtermelését, és blokkolhat egy olyan baktériumot, amely szerepet játszik a fekélyek kiváltásában. Ezenkívül a gyömbér illóolaj megkönnyítheti a gyomorégés egyéb tüneteit, például a görcsöket vagy a puffadást.

 

Tipp: A gyömbérolaj gyógyteával vagy akár egyszerűen forró vízzel keverve kellemesen megnyugtató ital.
Keverjünk össze 2-4 csepp olajat forró vízbe vagy teába, és igyunk 20 perccel étkezés előtt a legjobb eredmény érdekében.

Ennek a keveréknek a rendszeres fogyasztása elősegíti a test elhárítását a gyomorégéstől és az emésztőrendszer megfelelő működését.

Összegzésképpen elmondható, hogy a fent említett illóolajok mindegyike tartalmazza a gyomorégés sajátos egészségügyi előnyeit.

Kosár0
A kosár üres!
Vásárlás folytatása
0