Ingyenes szállítás 25 000 Ft-tól                                        Telefonos rendelés: +36204213237 H-P 9:30-17:00

Kérdezze Dr. Hillt!

DR. DAVID K. HILL, TISZTI FŐORVOS

Dr. Hill wellness és illóolaj-szakértő, valamint a dō-TERRA Tudományos Tanácsadó Testületének elnöke…

Mi a legjobb módja annak, hogy felemelje a hangulatot, növelje az energiaszintet és a motivációt az illóolajokkal?

Az illóolajokat csakúgy osztályozni tudjuk a kémiai összetételük különbségeinek alapján, mint aromájuk különbségeinek alapján.

 

Három fő aromacsoport létezik: nyugtató olajok, hangulatemelő olajok, és érzelmet kiegyensúlyozó olajok. Érdekes azonban, hogy nem tudjuk szétválasztani az illatot a kémiai összetételtől.

 

Ha megnézzük a hangulatemelő olajokat, megfigyelhetjük az aroma és a kémiai összetétel közötti összjátékot, amely lehetővé teszi, hogy a szervezetet szisztémásan befolyásolja.

 

Ha a téli hónapokban párologtatunk hangulatemelő olajat, emelheti a hangulatunkat, de élénkítő is lehet a szervezetre nézve.

 

Az illóolajok, amelyek ebbe a kategóriába tartoznak, azok az illóolajok, amelyeknek különleges rétegű aromájuk van, mint például a bazsalikom, citromfű, borsmenta, eukaliptusz és a citrus olajok.

 

Az egyik kedvenc párosítás a vadnarancs és a borsmenta keveréke. Ezek az olajok leghatékonyabban olajpárologtatással vagy közvetlen helyi alkalmazással használhatók.

Hogyan hat az illóolajok aromás használata a testre és az elmére?

Az illóolajok aromás használatánál helytelen az az általános meghatározás, hogy csak a testre, vagy csak az elmére hatnak, de nem mind a kettőre.

 

A valóságban, amikor a test egy rendszere befolyásolt, a hatás kiterjed egy rendszerszintre. A limbikus rendszer, más néven a szervezet érzelmi központja rendkívül fontos, amikor aromáról beszélünk, mert a környezetünk nagyon könnyen befolyásolja.

 

Amit ízlelünk, amit látunk, amit hallunk, és főleg, amit szaglunk, erősen befolyásolja ezt a rendszert. A limbikus rendszer része a hipotalomusz, amely amellett, hogy szabályozza a limbikus rendszert, közvetlenül kapcsolódik a neurokémiai stimulációhoz a testen keresztül.

 

Tehát, amikor belélegezzük a levendula illatát, nemcsak nyugtatja a hangulatunkat, de az egész testünknek előnyére szolgál.

 

Messzemenően a leggyorsabb módja annak, hogy kihasználjuk az illóolajok aromás hatását, de bárhogyan is használjuk az olajokat, hatásuk széleskörű.

Mitől terápiás egy illóolaj?

Az illóolaj terápiás értéke nem csak az egyedi vegyületéből származik. Egyéb jelentős szempontok is hozzájárulnak ahhoz, hogy a vegyület hogyan és milyen mértékben fejlődik ki a nö­vényben.

 

Továbbá időnként a termelési folyamatok vagy csökkentik, vagy növelik a finom, mégis kritikus kémiai összetételt a szükséges optimális egészségért.

 

A dōTERRA minőség­ meghatározási gyakorlata nem egy egyedüli szakértői vélemény vagy egyedi folyamat,

 

hanem sokoldalú együttműködési erőfeszítés, amely magába foglalja a szakértők lehető legjobb eredményért folyó együttműködését.

 

Ez az egyedi és megkülönböztető következetes szemlélet lehetővé teszi a dōTERRA illóolajok felülmúlhatatlan minőségét és az illóolajok használatának előnyeit

Kövess minket közösségi oldalainkon is:

Legutóbbi bejegyzések

Mi a közös a hírlevelünkben és a doTERRA olajokban?

Hát a MEGLEPETÉS!

Hozzászólás

Legutóbbi bejegyzések

borsmenta

Januári AJÁNDÉK termék (2024)

A hónap INGYENES terméke – dōTERRA Peppermint (borsmenta) illóolaj 15 ml Ajándéktermék értéke – 12 990 Ft Csak ebben a

Áprilisi hónap INGYENES terméke

Áprilisi hónap INGYENES terméke

A hónap INGYENES terméke – dōTERRA Wild Orange (Vadnarancs) illóolaj 5 ml Csak ebben a hónapban INGYEN a Tiéd lehet egy 5

Kosár0
A kosár üres!
Vásárlás folytatása
0